Aici e oaza ta de liniste si sanatate!


Intr-o societate de consum aşa cum este a noastră, care a atins nivele elevate de dezvoltare tehnologică şi ştiinţifică, mulţi dintre noi am pierdut conexiunea cu mesajele corpului nostru şi am învăţat să ne reprimăm impulsul sexual, a cărui energie – fundament al celorlalte energii – a fost deviată, într-o formă incorectă, către alte domenii ale vieţii.

Medicina tradiţională chineză ne spune că toată Creaţia a luat naştere datorită dualităţii între doua forţe cosmice opuse: Yin feminin şi Yang masculin. Astfel, Unul (Tao) s-a manifestat în doua feluri contradictorii dar care se echilibrau reciproc, permiţând energiei primordiale să creeze lumea manifestă, a fenomenelor, adică nivelul concret al realităţii noastre, unde barbat şi femeie sunt personificări ale acestei polarităţi bazice.

Ching Chi, sau energia sexuală, este energia fundamentală a corpului şi sursă a vitalităţii noastre. Dacă fluxul energetic nu curge corect de-a lungul canalelor sau meridianelor câmpului nostru energetic, conflictele apărute în diferitele corpuri (fizic, mental, emoţional şi spiritual) se vor manifesta sub forma bolilor.Terapia Florală, ca şi medicina tradiţionlă chineză sau alte forme de medicină vibraţională, înţelege boala tot ca pe un dezechilibru între diferitele planuri ale fiinţei umane (viziune holistică).

Pentru Dr. Edward Bach, cel care a descoperit proprietăţile vindecătoare ale celor 38 de esenţe florale, cauza bolii se datorează unui conflict între Suflet şi Personalitate. Rolul Florilor lui Bach este acela de a armoniza stările emoţionale şi mentale care generează conflictul cu Sufletul (Eul superior), conflict care, dacă nu este rezolvat, va somatiza în corpul fizic.Toate acestea fiind spuse, cum putem interpreta patologiile relaţionate cu sexualitatea?

După Eduardo Grecco, “patologiile sexuale sunt răni ale sufletului care au drept scop conştientizarea a ceva ce ignorăm despre noi înşine.”Experţii calculează că între 10 şi 20% dintre dereglările sexuale masculine se datorează factorilor psihologici cum ar fi stresul, anxietatea, nesiguranţa, autosubestimarea, vinovăţia, frica de eşec, sindromul depresiv, etc.

Terapia Florală are aici un câmp de acţiune cu adevărat important, pentru că intervine la nivel energetic tocmai asupra acestor tipare mentale şi emoţionale aflate în dezechilibru. Remediul floral nu este dirijat asupra simptomului (impotenţă, ejaculare precoce, anorgasmie sau lipsa libidoului), ci asupra cauzelor care îl provoacă (factori psihologici profunzi).

Minunăţia acestor remedii florale este, poate, funcţia lor catalizatoare în procesul de conştientizare a acelor conţinuturi care au fost trecute sub tăcere, negate sau respinse (ceea ce Carl Jung numeşte “umbră”), restabilind comunicarea cu imperativele Eului nostru autentic. Pentru multe dintre culturi, sexualitatea este cel mai scurt drum spre unirea spirituală cu Creaţia.

Haideţi să vedem, în continuare, abordarea din punctul de vedere al Florilor, a câtorva dintre factorii psihologici implicaţi în etiologia patologiilor sexuale masculine. Printre cauzele psihologice cele mai frecvente ale acestor patologii (atât în impotenţa psihogenică primară cât şi în cea secundară) se numără: experienţele traumatice, stresul, autosubestimarea, frica de a nu corespunde aşteptărilor, vinovăţia sau reprimarea.

Flori recomandate:STAR OF BETHLEHEM: indicată întotdeauna acolo unde există experienţe traumatice sau şocuri fizice, mentale sau emoţionale; în special dacă primele experienţe sexuale au fost neplăcute şi ele influenţează viaţa sexuală actuală. De multe ori, aceste traume nici măcar nu sunt conştientizate, chiar dacă persoana simte că “ceva nu merge bine”.

ELM: numită şi “floarea antistres”, este adecvată în situaţii de suprasolicitare datorată multiplelor responsabilităţi. Această stare este frecvent întâlnită la bărbaţi cu un nivel ridicat de autoexigenţă şi perfecţionalism. Adesea, se simt depăşiţi sau disperaţi crezând că nu dau maximul în relaţiile sexuale, focalizându-se prea mult pe ceea ce se aşteaptă de la ei.

LARCH: pentru acele momente când apare teama de eşec, sentimentul de neputinţă, inferioritate sau subevaluare. Persoana se poate vedea pe sine ca pe un “minusvalid” în ceea ce priveşte relaţiile sexuale. Această floare este de real folos în cazurile de impotenţă, sau atunci când credem că nu ne ridicăm peste medie sau că nu corespundem aşteptărilor.

PINE: sentiment de vinovaţie şi lipsă de merite, care de multe ori se datorează modelelor culturale moştenite. Acest sentiment este des întalnit la cei ce au trecut printr-o copilărie “castrantă” şi li s-a inoculat că sexualitatea este un păcat. Inconştient, persoana în cauză se poate autopedepsi nepermiţându-şi să simtă plăcere, iar lipsa erecţiei se poate datora unui “sabotaj” la nivel mental.

ROCK WATER: este un model de rigiditate mentală ridicată; poate apărea pericolul transformării într-un sclav al unei discipline autoimpuse şi al unui model de conduită care poate friza puritanismul. In cazuri extreme, persoana tinde să-şi reprime instinctele sexuale, gândind că acestea pot interfera cu principiile sale – religioase, dietetice, estetice sau morale.

CRAB APPLE: este remediul “purificator” din acest sistem floral. Pentru a te bucura pe deplin de propria sexualitate, e nevoie să-ţi accepţi propria imagine, să te simţi bine în corpul tău şi să te laşi purtat de senzaţii. Atunci când ne invadează sentimentul de ruşine sau suntem obsedaţi de mici defecte sau imperfecţiuni, se produc blocaje care pot finaliza cu diminuarea autostimei. Este un tipar de comportament întâlnit la persoanele extrem de ruşinoase, maniace în ceea ce priveşte igiena, care se simt “murdare” după anumite practici sexuale sau care se tem să nu capete boli cu transmitere sexuală. Această esenţă minunată ne ajută să ne îmbunătăţim imaginea de sine.

HORNBEAM: în cazuri de oboseală fizică sau mentală asociată cu rutina sau plictiseala. Uneori, actul sexual poate deveni cvasi-mecanic dacă nu este alimentat cu focul creativităţii. Această esenţă aduce energie la nivel local, deci acţionează în acele zone (fie ale corpului, fie ale minţii) laxe sau lipsite de tonus. Prin aplicare locală, sub formă de cremă, stimulează circulaţia, întăreşte şi revigorează. 

Pentru mai multe informatii sau consult la tel.:0733930702

image

Sursa: http://www.raquelgonzalez.es/vital%20-%20AGO2011l.pdf
Traducerea: Didina Iordache

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: