Aici e oaza ta de liniste si sanatate!

Terapie florala Bach pentru animale

images-60

Din momentul descoperirii remediilor florale, dr. Edward Bach a spus clar şi limpede că de această terapie vor beneficia toate fiinţele vii, astfel că în dezvoltarea remediilor florale s-a ţinut cont şi de animale.Animalele domestice sau sălbatice sunt fiinţe deosebit de sensibile, adesea cu o inteligenţă deosebită, au capacităţi emoţionale bine dezvoltate şi pot beneficia din plin de remediile florale care le pot ajuta să depăşească multe suferinţe prin care pot trece în decursul vieţii. Datorită faptului că animalele nu au reziduurile emoţionale, credinţele false, lăcomia şi invidia de care suferă oamenii, adesea ele răspund mai rapid şi mai bine la remediile florale decât o fac oamenii.Câinii, caii, pisicile şi păsările răspund minunat la ele, chiar şi animalele de companie cum sunt rozătoarele, reptilele şi peştii, pot fi ajutate în problemele emoţionale şi în traume chiar dacă, în general, nu le credităm cu capacităţi emoţionale.
images-58

Remediile florale au mai multe utilizări în terapia şi îngrijirea animalelor:
–    ajutor în dezvoltarea capacitaţilor de învăţare şi cognitive;
–    frică, fobii şi anxietate;
–    pierderea poftei de viaţă, încrederii şi bucuriei de a trăi;
–    tulburări compulsiv-obsesive;
–    recuperare după operaţii şi boli;
–    salvarea şi recuperarea animalelor traumatizate sau maltratate.

Este important să înţelegem că multe probleme de comportament la animalele domestice se datorează altor factori şi s-ar putea să nu fie corelate cu utilizarea corespunzătoare a remediilor florale.Dacă, de exemplu, un câine devine agresiv, poate fi o greşeală dacă considerăm această agresivitate ca fiind numai o problemă emoţională. Poate fi o problemă medicala.Pentru a fi absolut siguri este nevoie de consultul veterinarului ca să vă spună că, din punct de vedere fizic, nu există nimic care i-ar putea produce durere şi/sau suferinţă.In al doilea rând, comportamentele pot fi, cel puţin în parte, o problemă de dresaj.
images-141

Remediile florale pot ajuta la re-dresarea unui animal prost învăţat, dar, în nici un caz, nu îi vor putea schimba obiceiurile. Aceasta pentru că, dacă îi daţi impresia câinelui dumneavoastră că este OK să mârâie la vizitatori sau să muşte pisica, el nu va avea nici un dezechilibru emoţional când va face aceste lucruri, ci va avea impresia că se comportă ca un câine. Când este vorba de tratarea problemelor cu adevărat emoţionale, cum ar fi efectele negative ale maltratării sau spaimelor severe, remediile florale pot fi folosite şi, adesea, au rezultate spectaculoase.Când presupunem că problema poate fi tratată în primul rând cu remediile florale, iar remediile necesare au fost alese şi administrate corect, rezultatele pozitive se văd după 2-3 săptămâni şi uneori chiar mai repede. In mod natural, rezultatele depind de individualitatea animalului şi de natura şi severitatea problemei pentru care este ajutat.

Administrarea remediilor florale la animaleRemediile florale se administrează uşor la animale. Ele pot fi adăugate în hrană sau în apa de băut. Pot fi administrate până la 6 – 8 remedii odată. Doza obişnuită este 4 picături din fiecare remediu, de 4 ori pe zi sau 8 picături de 2 ori pe zi, în funcţie de cum se potriveşte cu nevoile de hrană. Alte moduri de administrare includ picurarea pe mână pentru a fi linse de către animal. Remediile puse pe bucăţele de pâine sau biscuiţi absorbanţi pot fi gustări excelente sau recompense pentru dresaj.Singura măsură de precauţie în utilizarea remediilor florale la animale este: nu se administrează niciodată picăturile din sticluţă direct în gura animalului. Această precauţie nu se datorează remediilor, ci faptului că picurătorul este din sticlă subţire şi poate fi deosebit de periculos dacă se sparge şi este înghiţit. Autorii nu au auzit de nici un astfel de caz, dar urmarea acestei reguli de securitate este esenţială.
IMG_20130916_213547
Situaţiile acute şi de urgenţă
Remediile florale pot fi administrate mai frecvent decȃt s-a menționat mai sus atunci cȃnd animalele sunt tratate pentru situații acute de șoc, traume, teroare, etc.Picăturile sau sprayul se pot administra atunci cȃnd este nevoie, la  intervale de cȃteva minute, pȃnă cȃnd animalul ȋncepe să devină calm.Cȃnd aveți dubii sau credeți că animalul este rănit sau are dureri, chemați imediat medicul veterinar.Animalele care suferă devin subit incontrolabile sau agresive fără nici un motiv.In aceste cazuri remediile florale nu trebuie considerate ca un ȋnlocuitor ci un ajutor pe landa tratamentul dat de medicul veterinar.

Pentru programari sunati la nr.de tel.:0733930702

Vizitati si pagina noastra de facebook: https://www.facebook.com/pages/Remedii-Bach-pentru-animale/255902487928016

sigla Healthy Life

Lasă un comentariu