Aici e oaza ta de liniste si sanatate!

Terapie cu florile lui Bach

Frica, teama, lipsa increderii in sine, atacuri de panica,depresie, nehotarare, lipsa de curaj, neliniste interioara, ingrijorare exagerata, suprasolicitare, anxietate, nerabdare, fobie de avion, emotii inainte de un examen important – fiecare dintre noi poate trece prin aceste stari la un moment dat. Un remediu natural si fara efecte secundare pentru aceste dezechilibre emotionale il constitue florile lui Bach.

images-98

Extrase din esenţa florilor sălbatice prin puterea soarelui, remediile florale Bach dau rezultate care derutează medicina convenţională.

Demersul revoluţionar al dr. Bach de a vindeca prin personalitatea pacientului a stârnit o mulţime de controverse. Totuşi, şase decenii au demonstrat eficacitatea terapiei florale în mii de cazuri.

images-63

Terapia originală cu remedii florale Bach se bazează pe descoperirile medicului şi filozofului englez Edward Bach care, inspirat fiind, într-un moment dificil al vieţii sale, înţelege legătura dintre corpul şi spiritul uman.

Dr. Bach pleacă de la premiza că toate bolile care afectează organismul uman au ca origine dezechilibre sufleteşti şi/sau spirituale. Aceste dezechilibre din plan subtil-energetic provin, după el, de la felul eronat al omului modern de a vedea şi înţelege lucrurile şi evenimentele care-l înconjoară, ceea ce aduce cu sine tot felul de stări şi comportamente negative: culpabilitate, autodistrugere, invalidare, absenţa perspectivelor, neîncredere în viitor.

Dr. Eduard Bach a identificat şi studiat treizecişiopt de stări sufleteşti susceptibile să genereze dezechilibre mai mult sau mai puţin grave în fiinţa umană, cu consecinţe asupra stării sale de sănătate. Este interesant de observat faptul că acestea se regăsesc în egală măsură la toate popoarele globului (cu mici diferenţe), fără deosebire de cultură, religie sau altele. S-ar putea spune că dr. Edward Bach a identificat acele trăsături aparţinand conştiinţei umane colective.

images-145

Aceste abateri de la starea de armonie cu efecte distructive la nivel energetic blochează accesul intuitiv la „ghidul interior“, slăbesc sistemul imunitar şi, acţionând succesiv pe toate planurile, fac posibilă apariţia bolilor de tot felul: psihice sau fizice sau împiedică vindecarea bolilor deja existente.

Terapia având la bază remediile florale Bach îşi propune să restabilească echilibrul psihic al subiectului, eliminându-i gândurile inconştiente negative, distructive pentru fiinţa sa. Terapia cu remediile florale Bach este o terapie dinamică punând în acţiune forţele de autovindecare pe care fiinţa umană le posedă în mod nativ prin reconectare la „ghidul interior“ care ştie şi poate să acţioneze pentru armonizarea şi echilibrarea globală. Cele 38 de esenţe florale ale dr. Edward Bach se bazează pe flori sau arbori care cresc în sălbăticie, iar modul lor de preparare este asemănător cu cel al produselor homeopatice de diluţie înaltă. Dr. Edward Bach nu alege plantele pe criterii nutriţionale şi nu este vorba de plante medicinale în sensul obişnuit al cuvântului. Mai mult, acestea nu conţin nici substanţe nocive. În ceea ce priveşte efectele lor secundare, ca şi în cazul produselor homeopatice, cum nu se poate vorbi de substanţe active (ca la medicamentele alopate), nu se poate vorbi nici de o acţiune directă pe corpul fizic, deci nici de efecte nedorite nu poate fi vorba. Remediile florale actioneaza numai asupra corpului emoţional al omului. Prin urmare, aceste produse pot fi asociate sau nu cu alte tratamente, alopate, homeopate sau de orice alt fel.

1383168608315

Remediile florale Bach pot fi folosite în:

  • În dezvoltarea personală: pentru aceia care doresc o lărgire a câmpului conştiinţei, şlefuirea caracterului şi eliminarea gândurilor inconştiente negative care sunt responsabile de întreruperea legăturii cu „ghidul interior“.
  • În perioade de stres major sau crize existenţiale: cauzele pot fi diverse, de la şoc emoţional (şomaj, accidente, doliu etc.), la stresul zilnic, cumulativ, resimţit de omul modern care trăieşte excesiv de mult timp în zumzetul citadin, rupt de Natură şi, nu în ultimul rând, schimbările majore care, prin tenta de nou şi, deci, necunoscut, trezesc teama prin pierderea reperelor.
  • Boli grave, cronice: completând în mod fericit medicaţia alopată, homeopată sau de orice altă natură, remediile florale Bach acţionează la nivel emoţional ajutând persoana să-şi depăşească temerile şi să colaboreze activ prin îndepărtarea acelor gânduri inconştiente care împiedică conectarea resurselor proprii de vindecare
  • Bach a impartit cele 38 de remedii in 7 grupe, care reprezinta conflictele fundamentale din noi insine: frica, nesiguranta de sine, interes scazut fata de prezent, singuratate, hipersensibilitate la idei si influente exterioare, grija exagerata pentru bunastarea celorlalti. Tinand cont de faptul ca remediile florale se fabrica numai in Anglia, pe domeniile din Mont Vermont, acolo unde Bach a trait in ultimii ani, voi folosi denumirea lor de origine, care este utilizata si in practica medicala.
  • Recomandari: Terapia Bach se recomanda oricui, de la copii mici , gravide, lauze, elevi, studenti, persoane in varsta, animale si plante iar pana acum nu au fost semnalate efecte adverse. Totusi, aceste esente florale nu sunt tratamente universale si nici nu inlocuiesc tratamentele clasice,medicamentoase.
    Agrimony – Turita Mare (Agrimonia eupatoria) este folosita in caz de supersensibilitate la influente si idei, atunci cand pacientul incearca sa-si suprime sentimentele, gandurile nelinistitoare si tulburarile intime, ascunzandu-le sub o falsa masca de fericire empatica si veselie.

    Aspen – Plop Tremurator (Populus tremula) este utila atunci cand pacientul are o teama de origine necunoscuta, anxietati vagi si inexplicabile, premonitii, temeri ascunse de un dezastru amenintator, este speriat ca urmare a unor presentimente ca ceva rau se va intampla.

    Beech – Fag (Fagus sylvatica) actioneaza asupra sentimentelor critice exagerate manifestate asupra celor din jur. De regula, se foloseste atunci cand pacientul este intolerant si ignora total nevoile si slabiciunile celor din jur.

    Centaury – Tintaura (Centaurium umbellatum) este folosita atunci cand se constata o sensibilitate exagerata la influente si idei, neafirmarea sinelui. Pacientul nu poate spune „nu”, demonstreaza o slabiciune a propriei vointe, o reactie exagerata la dorintele altor oameni, are o personalitate slaba, se lasa abuzat si evita confruntarile.

    images-122

    Cherry Plum – Corcodus (Prunus cerasifera) este folosit atunci cand se intalneste sentimentul de frica fata de propriile reactii emotionale, de exemplu teama de a nu innebuni. Pacientului ii este greu sa ignore sau sa se distanteze de anumite lucruri, are un temperament incontrolabil si se teme sa nu piarda controlul sau sa nu-si piarda mintile.

    Chicory – Cicoarea (Cichorium intybus) este folosita in cazuri de egoism, atunci cand pacientul are o atitudine posesiva, solicitanta, pe care o foloseste in mod constient sau inconstient pentru a interveni in orice actiune a celor din jur, este manipulativ sentimental.

    Clematis – Curpenul (Clematis vitalba) are rolul de a readuce pacientul „cu picioarele pe pamant”, atunci cand se constata interesul scazut fata de prezent. De obicei, pacientul este absent, demonstreaza o atentie foarte mica la ceea ce il inconjoara, viseaza permanent cu ochii deschisi.

    Crab Apple – Marul paduret (Malus Pumila) este util pentru sentimentul pregnant autocritic, la pacientii care sunt nemultumiti de sine, au impresia ca sunt urati, neatragatori, murdari trupeste si sufleteste.

    Elm – Ulmul (Ulmus procera) are efecte benefice asupra celor care prezinta sentimente de deznadejde cauzate de stres: pacientul se simte suprasolicitat, are impresia ca nu mai poate face fata sarcinilor si responsabilitatilor zilnice.

    Gentian – Ghintura (Gentiana amarella) actioneaza asupra nemultumirii, atunci cand pacientul are o atitudine pesimista, vede doar partea negativa a lucrurilor, renunta usor dupa insuccese, reactioneaza prin scepticism, avand sentimente de descurajare.

    Holly – Craciunica (Ilex aquifolium) influenteaza benefic sentimentele de rautate, gelozie, neincredere, ura si invidie, atunci cand pacientul are o sensibilitate exagerata la influentele si ideile altora, reactioneaza agresiv si este razbunator.

    Honeysuckle – Caprifoiul (Lonicera Caprifolium) trezeste interesul pacientului pentru prezent, atunci cand el evadeaza mereu in trecut, ii este continuu dor de copilarie, de casa

    parinteasca.

    Larch – Larita (Larix decidua) este folosita in sentimente de neincredere in sine si

    teama de esec, cand pacientul se simte inferior fata de cei din jur si mereu se asteapta sa dea gres in ceea ce face, genul: „Oricum nu voi reusi”.Mustard – Mustarul (Sinapis arvensis) este util in sentimente de tristete, anxietate brusca, depresii, perioade de melancolie care apar si dispar fara un motiv evident etc.

    Oak – Stejarul (Quercus robur) ajuta la constientizarea limitelor fizice, in special in cazul persoanelor luptatoare, care se simt obosite, dar totusi nu renunta niciodata.

    Rock Rose – Trandafirul salbatic (Helianthemum nummularium) se foloseste cu succes impotriva sentimentelor de panica, teroare, frica paralizanta.

    Vervain – Verbina (Verbena officinalis) este folosita in caz de entuziasm exagerat, fanatism manifestat fata de o idee sau o dogma. De regula, din dorinta exagerata de a servi unei cauze bune, pacientul isi iroseste energia, reactioneaza ca un misionar sau ca un fanatic.

  • Pe langa remediile florale despre care am vorbit, mai exista si o formula complexa: Rescue Remedy, eficienta in situatiile dificile. Rescue Remedy este o combinatie de cinci esente florale Bach (Star of Bethlehem, Rock Rose, Cherry Plum, Clematis, Impatiens), care ajuta pacientul sa depaseasca stresul si tensiunea din situatiile extreme. Astfel, el va putea sa abordeze cu calm situatiile dificile: socuri emotionale puternice, accidente, primirea unor vesti proaste etc. In caz de urgenta, cea mai buna metoda pentru a obtine rezultate instantanee consta in aplicarea esentei nediluate direct pe limba sau prin frictionarea tamplelor, a zonei din spatele urechilor si a incheieturilor palmelor cu acest remediu.

Pentru un consult profesionist sau intrebari suplimentare va stau la dispozitie!
Psih. Mirela Vicovan

Terapeut holistic
Practician terapie florala dr.Bach
Tel 0733930702

https://www.facebook.com/Terapie-florala-Bach-Cluj-695934770463763/

Comments on: "Terapie cu florile lui Bach" (5)

  1. Maranda said:

    Da, este f bun remediu. Cum pot sa cumpar rescue remedy si ce pret are fiecare? Multumesc!

    • Buna seara. Eu nu am de vanzare fiecare remediu in parte, am doar remediile mele din care pot prepara ce doresc pentru pacienti mei. Sticluta de remediu de urgenta preparata de mine este de 30 ml si costa 70 lei. Daca doresti suna ma la nr de tel 0733930702

  2. doamna mea tin sa va spun ca ma confrunt cu niste stari care numi da pace mau umflat cu antidepresive si calmante trece o perioada si revin iar acel stari cum ar fi frica puternica interioara ,agitatie ,anxietate senzatie de voma speriata ,si multe altele cum as putea lua legatura cu dumneavoastr mam saturat nu mai pot sint satula de pastile va rog frumos sa ma ajutati sami prin incredere in mine din noi unde va pot gasi si cit costa consultatia

    • Buna seara, o consultatie costa 100 lei iar sticluta cu remediu floral Bach de 30 ml este 70 lei. Preturile serviciilor sunt afisate si pe blog si pe site . Va pot programa dupan 1 august, acum sunt in concediu. Puteti suna la nr de tel 0733930702 si va face colegat mea programare . Psih Mirela Vicovan

    • Camelia said:

      Pe langa terapia cu remediile florale Bach,v-as recomanda si un examen amanuntit al ficatului si bilei…ficatul fiind sediul fricilor…dar si o detoxifiere cu aloe vera,clisme,si un regim bazat pe sucuri proaspete din cruditati,fructe,legume,si zarzavaturi de sezon din belsug,salate,acestea va vor da o stare de bine si energie,ameliorand multe probleme de salate atat fizic cat si psihic .Evitati carnea si produsele animaliere cel putin o perioada,prajelile categoric,si luati in schimb cateva suplimente super aliment precum spirulina,clorela,ulei de cateva cu coenzimaQ10(se gasesc la Plafar,si in unele farmacii mixte).
      Va doresc insanatosire grabnica,si fie ca alimentele sa va fie medicamente!

Lasă un comentariu